Tietoa matkatavaroistaLennot ja hotellit

Finnair

Finnairin lennoilla matkatavarakäytännöt vaihtelevat ja lipun hintaan sisältyvän matkatavaran määrä käy ilmi lentolipusta.

Matkatavarat eivät enää sisälly Finnairin edullisimpiin lentohintoihin kotimaan lennoilla eikä Pohjoismaihin ja Baltiaan suuntatuvilla lennoilla.

Muihin matkakohteisiin suuntautuvilla reittilennoilla Finnairin lentohintoihin sisältyy edelleen yksi ruumaan laitettava matkalaukku.

Huomaathan, että ns. lomalennoilla AY1001-AY2999 pätevät matkanjärjestäjän matkatavarasäädökset, jotka voivat poiketa Finnairin reittilentojen matkatavarasäädöksistä merkittävästi.

Ruumaan laitettava matkatavara

Jos lentolipussa on merkintä 0PC tai NO tai NIL, ei lipun hintaan sisälly lainkaan matkatavaraa. Matkatavaroista on maksettava erikseen lähtöselvityksen yhteydessä.

Jos lentolipussa on merkintä 1PC, sisältyy lipun hintaan 1 enintään 23 kg painava matkalaukku.

1 PC = yksi matkatavara, jonka enimmäispaino on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm. Yhdeksi laukuksi voidaan myös laskea näihin mittoihin mahtuva erikoismatkatavara, esimerkiksi musiikkisoitin tai golfvarusteet. Myös enintään 220 cm pitkät sukset lasketaan yhdeksi matkatavaraksi.

Voit myös tarkistaa sallitun matkatavaramääräsi Finnairin liikennöimille lennoille matkatavaralaskurista.

Lisämatkatavarasta tai erikoismatkatavarasta on suoritettava lisämaksu.

Jos haluat ottaa matkallesi mukaan enemmän matkatavaraa kuin matkatavarakiintiöösi kuuluu, voit tehdä niin maksamalla ylimääräisistä matkatavaroistasi lisämatkatavaramaksun. Jos lentosi kaikki osuudet ovat Finnairin liikennöimiä ja markkinoimia, voit laskea ja maksaa maksun etukäteen matkatavaralaskurilla. Verkossa maksettuna lisämatkatavaramaksu on pienempi kuin lentoasemalla.

Käsimatkatavara

Käsimatkatavaraa saa olla 1 enintään 8 kg painava laukku, jonka mitat ovat enintään 56x45x25 cm.

Lisäksi saat tuoda koneeseen yhden henkilökohtaisen tavaran kuten pienen käsilaukun, pienen kannettavan tietokoneen laukun tai pienen repun sekä tarvittaessa kävelykepin, kyynärsauvat tai vastaavat kävelyä helpottavat apuvälineet.

Soittimet, jotka eivät ylitä käsimatkatavaroille sallittuja mittoja, voidaan tuoda koneeseen osana käsimatkatavarakiintiötä.

Matkustamon rajallisen säilytystilan takia joudutaan joissakin tilanteissa pyytämään matkustajia laittamaan käsimatkatavaransa ruumaan. Tämä on kaikkien matkustajien edun mukaista niin turvallisuuden kuin mukavuudenkin kannalta.

Lisätietoja

Lisätietoja: http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/baggage

Päivitetty 17.3.2015