Tietoa matkatavaroistaLennot ja hotellit

Air Baltic

Air Balticin edullisimpiin lentohintoihin ei sisälly matkatavaraa. Ruumaan menevistä matkalaukuista tulee siis maksaa lisämaksu. Lisämaksu on hiukan halvempi jos sen maksaa Air Balticin nettisaitilla kuin lentoasemalla lähtöselvityksessä. Lisätietoa täällä http://www.airbaltic.com/fi/matkatavarat

Käsimatkatavara

Air Balticin lennoilla saa matkustamoon ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka paino on enintään 8 kg.

Käsimatkatavarat on sijoitettava edessä olevan istuimen alle tai hattuhyllyille. Käsimatkatavaran ulkomitat saavat olla enintään 55x40x20 cm. Liikuntarajoitteinen matkustaja saa tuoda matkustamoon apulaitteita, jos turvallisuusmääräyksiä ei rikota.

Esim. salkku, kannettava tietokone ja kamera on kuljetettava yhden käsimatkatavarasi sisällä. Jokainen matkustaja voi ottaa lähtöportilla koneeseen yhden lentokentältä ostetun verovapaan ostoksen matkustajakohtaisen käsimatkatavarakiintiön lisäksi.

Ylimääräisten/ylisuurten käsimatkatavaroiden vieminen koneeseen estetään lähtöportilla tai vaihtoehtoisesti ne voidaan ottaa lentokoneen tavaratilaan EUR 60 maksua vastaan, jos koneessa on tilaa.

Jollet ole varma käsimatkatavarasi koosta tai painosta, käy kirjatun matkatavaran luovutuspisteessä ennen turvatarkastusta.  Jos käsimatkatavarasi ylittää rajat, joudut kirjaamaan sen ja maksamaan 40 euron maksun. Maksat silti vähemmän kuin lähtöportilla.

Ruumaan laitettava matkatavara

Air Balticin edullisimpiin lentohintoihin ei sisälly matkatavaraa. Ruumaan menevistä matkalaukuista tulee siis maksaa lisämaksu. Lisämaksu koskee yhtä enintään 20 kg painavaa laukkua per suunta. Lisämaksun joutuu maksamaan siis erikseen sekä meno- että paluumatkasta.

Lisämaksun suuruus määräytyy sen mukaan, missä "myyntikanavassa" lisämaksu suoritetaan. Edullisimmaksi matkatavaran maksaminen tulee Air Balticin omilla nettisivuilla varauksen teon yhteydessä, EUR 25,-/laukku. Laukun voi maksaa varauksen teon jälkeen EUR35,- hintaan joko matkan ostopaikassa (esim. matkatoimisto) tai Air Balticin nettisivuilla. Kalleimmaksi laukun maksaminen tulee lentokentällä: EUR 40,- lähtöselvitystiskillä ja EUR 60,- lähtöportilla.

Painavan matkatavaran maksu

Jos lentoasemalla kirjattavan laukun paino ylittää 20 kg, matkustajalta veloitetaan 40 euron suuruinen painavan matkatavaran maksu. Maksu peritään kultakin laukulta – ei kilolta. Maksu peritään ainaostaan lentoasemilla.

Yksittäisen kirjatun matkatavaran suurin sallittu paino on 32 kg! Tämä tarkoittaa siis, että jokaisesta 21–32 kg painavasta kirjattavasta matkalaukusta peritään painavan matkatavaran maksu.

Jos kirjattavat matkatavarasi ylitttävät sekä lippuusi sisältyvän kappalemäärän että painorajoituksen, niistä peritään kumpikin maksu.